Iets met boeren

Allemaal aan tafel, iedereen aan het woord. Een voorstelling die boeren en niet-boeren met elkaar in gesprek brengt over ons eten.

Het platteland is in rep en roer. De boer trekt aan de bel, de boer is het beu. Te hoge kosten, te lage prijzen, te weinig waardering en telkens nieuwe regels. De boer verlaat stal en akker en trekt ten strijde. Verderop telt de boswachter de vogels, meet de wetenschapper het weer, bedenkt de politicus een plan en kijkt de klant naar de prijs van de worst.


Er is iets aan de hand.

Er moet iets gebeuren.

Terwijl de kip en het ei op elkaar staan te wachten.


Iets met Boeren geeft op speelse, theatrale wijze inzicht in de actuele landbouw. De voorstelling - met inwoners uit de dorpen waar het speelt - brengt boeren, burgers en buitenlui samen over de transitie in hun eigen buitengebied.


De voorstelling, oorspronkelijk gepland in mei 2020, speelt op 8-9-10 in Sint Anthonis en op 15-16-17 oktober in Reusel-De Mierden, uitgevoerd met lokale spelers en met volop ruimte voor de specifiek lokale situatie. Informatie over kaartverkoop, aanvangstijden en locatie volgt nog.


spel Ad Borremans, Briggit Broeckx, Francine van Gorp, Jan Berger, Sjef van der Heijden, Thijs Bierens, Anne Marie Raaijmakers, Dinette van Well, Dinie van den Oever, Francine van den Boom, Gerry Jacobs, Ilona Hultermans, Irma Rens, Marianne van Wanroij, Marly Wolfs, Mieke Bastiaansen, Paulien Lenkens, Peter van der Heijden, Peter Simons, Riek Janssen, Roos van Riet, Ruud van de Wouw, Sjaak van den Oever, Suzan de Laay, Thijs Vercammen, Wilke van der Heijden-Beekmans, Wim Linders


samenstelling Corné van Sprundel (regie), Marleen Hendrickx (regie/choreografie), Peter Dictus (tekst)

lichtontwerp Marc Joosen

geluidsbeeld Bram Schouw

filmbeeld Gegam Soghomonyan

productie Jos van Aert

grafische vormgeving Gijs Martens / Studio Mieters


Bureau Pees produceert Iets met Boeren in opdracht van FoodUp! Brabant (onderdeel van het provinciale programma Landbouw en Voedsel) en de gemeenten Sint Anthonis en Reusel-De Mierden; ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.


Hieronder zie je beelden van de eerste repetities op locatie in Sint Anthonis en Reusel-De Mierden.

Meer plannen & projecten