Iets met boeren

Allemaal aan tafel, iedereen aan het woord. Een voorstelling die boeren en niet-boeren met elkaar in gesprek brengt over ons eten.

Het platteland is in rep en roer. De boer is het beu. Te hoge kosten, te lage prijzen, te weinig waardering en telkens nieuwe regels. De boer verlaat stal en akker en trekt ten strijde. Verderop telt de boswachter de vogels, meet de wetenschapper het weer, bedenkt de politicus een plan en kijkt de klant naar de prijs van de worst.


Er is iets aan de hand.

Er moet iets gebeuren.

Terwijl de kip en het ei op elkaar staan te wachten.


Iets met Boeren geeft op speelse, theatrale wijze inzicht in de actuele landbouw. De voorstelling - met inwoners uit de dorpen waar het speelt - brengt boeren, burgers en buitenlui met elkaar in gesprek over het buitengebied. En over ons eten.


Iets met Boeren speelde in Sint Anthonis (8-9-10 oktober) en Reusel (15-16-17 oktober) voor zo'n 600 enthousiaste bezoekers. In 2022 komt er een vervolg.


spel Ad Borremans, Briggit Broeckx, Francine van Gorp, Jan Berger, Sjef van der Heijden, Thijs Bierens, Anne Marie Raaijmakers, Dinette van Well, Dinie van den Oever, Gerry Jacobs, Ilona Hultermans, Irma Rens, Marianne van Wanroij, Marly Wolfs, Mieke Bastiaansen, Paulien Lenkens, Peter van der Heijden, Peter Simons, Riek Janssen, Roos van Riet, Ruud van de Wouw, Sjaak van den Oever, Suzan de Laat, Thijs Vercammen, Wilke van der Heijden-Beekmans, Wim Linders


samenstelling Corné van Sprundel (regie), Marleen Hendrickx (regie/choreografie), Peter Dictus (tekst en research)

theatertechniek en geluidsbeeld  Bram Schouw

lichtontwerp Marc Joosen

productie Jos van Aert

scènefotografie Rob ten Broek

trailers en filmregistratie Gegam Soghomonyan

grafische vormgeving Gijs Martens / Studio Mieters


Bureau Pees produceert Iets met Boeren in opdracht van FoodUp Brabant (onderdeel van het provinciale programma Landbouw en Voedsel) en de gemeenten Sint Anthonis en Reusel-De Mierden; ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.


Hieronder zie je beelden van de uitvoeringen en repetities in Sint Anthonis en Reusel-De Mierden (scènefotografie: Rob ten Broek).

Meer plannen & projecten