Iets met boeren

In mei 2020 presenteert Bureau Pees in Reusel-De Mierden en Sint Anthonis Iets met Boeren, een voorstelling die boeren en niet-boeren dichter bij elkaar wil brengen.

allemaal aan tafel, iedereen aan het woord

Het platteland is in rep en roer. De boer trekt aan de bel, de boer is het beu. Te hoge kosten, te lage prijzen, te weinig waardering en telkens nieuwe regels. De boer verlaat stal en akker en trekt ten strijde. Verderop telt de boswachter de vogels, meet de wetenschapper het weer, bedenkt de politicus een plan en kijkt de klant naar de prijs van de worst.


Er is iets aan de hand.

Er moet iets gebeuren.

Terwijl de kip en het ei op elkaar staan te wachten.


Iets met Boeren geeft op speelse, theatrale wijze inzicht in de actuele landbouw, als het begin van begrip voor het standpunt van de ander. De voorstelling - gemaakt met inwoners uit de dorpen waar het speelt - brengt boeren, burgers en buitenlui samen aan tafel over de transitie van hun eigen buitengebied.


Iets met Boeren

In mei presenteert Bureau Pees in twee Brabantse gemeenten de voorstelling Iets met Boeren, op 8-9-10 mei in Sint Anthonis, op 15-16-17 mei in Reusel-De Mierden. Het streven is om de productie hierna ook in andere plaatsen in Brabant uit te voeren, telkens met lokale toneelspelers en met accenten op de specifiek lokale situatie.


spel Ad Borremans, Anne Marie Raaijmakers, Briggit Kraayvanger, Dinette Kroot, Francine van den Boom, Francine van Gorp, Gerry Jacobs, Irma Rens, Jan Berger, Jan Smolders, Jet Lenkens, Kees Jans, Marcel Ansems, Marianne van Wanroij, Marly Wolfs, Martien van den Oever, Mieke Bastiaansen, Paulien Lenkens, Peggy Verberk, Peter Simons, Ria Wissink, Riek Janssen, Roos van Riet, Ruud van de Wouw, Sjaak van den Oever, Sjef van der Heijden, Thijs Bierens, Thijs Vercammen, Wilke van der Heijden-Beekmans, Wim Linders

samenstelling Corné van Sprundel (regie), Marleen Hendrickx (regie/choreografie), Peter Dictus (tekst)

lichtontwerp Marc Joosen

geluidsbeeld Bram Schouw

filmbeeld Gegam Soghomonyan

productie Jos van Aert

grafische vormgeving Gijs Martens / Studio Mieters


Bureau Pees produceert Iets met Boeren in opdracht van FoodUp! Brabant (onderdeel van het provinciale programma Landbouw en Voedsel) en de gemeenten Sint Anthonis en Reusel-De Mierden; ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. 

Meer plannen & projecten