220325 Betsie 2

Wij zijn Bureau Pees

Bureau Pees produceert sociaal-artistiek theater waarbij professionals en ongetrainde, lokale spelers intensief samenwerken rond actuele vraagstukken. Zo leveren wij een concrete bijdrage aan de bewustwording van die thematiek en het maatschappelijk debat hierover.

Wij geloven dat toegepaste kunst een thema invoelbaar maakt en een belangrijke, betekenisvolle aanvulling geeft op andere bronnen en middelen. Wij zoeken vooral naar de social profit van ons artistieke werk en we willen hiermee bijdragen aan een waardevolle samenleving.

Bestuur Bureau Pees

Het bestuur van Stichting Bureau Pees bestaat uit Peter Pim Windhorst, Maarten Tas en Rebecca Nelemans. (Momenteel zijn er 2 vacatures.) Relevante cv’s worden op verzoek toegestuurd. De bestuursleden van Bureau Pees doen hun werk voor de stichting onbetaald en vermijden elke vorm van mogelijke belangenverstrengeling, onder meer door controle van een externe accountant. Verslagen van vergaderingen, beleidsplannen, jaarverslagen en jaarrekeningen worden op verzoek toegestuurd. Het jaarverslag van 2021-2022 is onderaan de site te downloaden.

Bureau Pees is een jonge organisatie die binnen de huidige mogelijkheden voldoet aan de Code Diversiteit & Inclusie, de Fair Practice Code en de Governance Code Cultuur. Voor het beloningsbeleid betekent dat onder meer dat Bureau Pees zoveel mogelijk de CAO Toneel en Dans volgt, zoals overeengekomen tussen Kunstenbond en de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten. Ook wordt in elke individuele arbeidsovereenkomst met medewerkers (m/v/x) een aantal bepalingen opgenomen die hun fysieke en sociale veiligheid en welzijn garanderen.

De artistieke en zakelijke leiding van Bureau Pees is in handen van Peter Dictus. Regelmatige medewerkers van Bureau Pees zijn verder Stephanie Bastiaansen (communicatie), Gijs Martens (grafisch ontwerp), Jos van Aert (productieleiding) en Van de Klundert Advies (financiële administratie).

Bureau Pees wordt in 2021-2024 meerjarig ondersteund door de Provincie Noord-Brabant en in 2025-2028 ook door de Gemeente Breda.

Bureau Pees is aangesloten bij de provinciale belangenvereniging Kunst van Brabant en bij Makers van Breda, een groep onafhankelijke en eigenzinnige producenten van theater, dans en muziek.

220325 Betsie 2

Contact

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of tips? Of wil je de nieuwsbrief ontvangen? Laat het ons weten!

Neem contact op