Soylent Green

In 2022 produceert Bureau Pees in Breda een multidisciplinaire theatervoorstelling over voedselvoorziening en klimaatverandering.

Soylent Green is een dystopische film uit 1973 die zich afspeelt in het New York van 2022. Een verloederde stad die geteisterd wordt door overbevolking, voedseltekort, klimaatverandering en milieuverontreiniging. Charlton Heston speelt een detective die aan een moordzaak werkt en zo een bizar geheim blootlegt. De toenmalige science fiction-film blijkt intussen een tamelijk voorspellend gehalte te bevatten.


Op aangeven van Ron Dirven (Tranzforma Breda) vormt de toekomst-klassieker Soylent Green vijftig jaar na het uitkomen van de film de bron voor een actuele, groot gemonteerde, multidisciplinaire locatievoorstelling waarbij Bureau Pees zoveel mogelijk samenwerkt met verschillende partners uit Breda, ook uit andere disciplines.

De voorstelling sluit hiermee aan op activiteiten van andere instellingen in de stad: exposities, concerten, filmvertoningen, educatieve activiteiten, lezingen enz. Het doel is om met een breed scala van culturele uitingen en activiteiten aandacht te vragen voor de actualiteit rond voedselvoorziening en klimaatverandering.

Meer plannen & projecten