WEI

Isabel Schoonbeek maakt bij Bureau Pees tóch de voorstelling die ze eigenlijk al vorige zomer had willen maken. Bekijk het maar.

Het publiek maakt ergens in juni 2021 een theatrale wandeling - ieder voor zich - door de natuur in de onmiddellijke omgeving van Breda. Omgeven door weilanden luistert elke wandelaar naar verhalen en ziet hij/zij allerlei mensen die vast zijn komen te staan in het land. Je ervaart de wei op een nieuwe manier: je ruikt, je ziet, je hoort, je voelt en je bewandelt haar. Of hem. Helemaal alleen. Zodat er een echte, zintuigelijke ontmoeting ontstaat.


Isabel Schoonbeek is een getalenteerde, jonge maker uit Breda die in de zomer van 2020 is afgestudeerd aan de Fontys Academie voor Theater in Tilburg, maar door de corona-maatregelen zónder afstudeervoorstelling... Het filmpje dat ze maakte, als alternatief product, was voor Bureau Pees ruim voldoende aanleiding om haar in huis te halen. Deze zomer maakt Isabel bij ons alsnog haar voorstelling; en natuurlijk - want dat hoort bij scheppende geesten - anders dan ze eerst van plan was.


Isabel werd voor haar voorstelling geïnspireerd door de bestseller 'De avond is ongemak' van Marieke Lucas Rijneveld. Ze werkt hierbij samen met onder meer schrijver Jorg van den Kieboom en mime-acteur Jasper Koopmans. Maar eerst gaat ze op zoek naar zoveel mogelijk spelers uit Breda en omgeving. 

Meer plannen & projecten