het zuid land: matrimonium

In 2022 presenteert Bureau Pees een nieuwe voorstelling van het zuid land.

matrimonium vertelt het verhaal van twee koningskinderen, een jongen en een meisje van zo'n 14 jaar, die in een gearrangeerd huwelijk worden gedwongen om twee landen te verbinden en zo één groot machtsblok te vormen. Hun taak is zo snel mogelijk een troonopvolger op de wereld te zetten. Iets waarvoor ze nog niet klaar zijn, laat staan dat ze toe zijn aan de bijbehorende intimiteit. 


Hidde Brouwers en Jorg van den Kieboom reflecteren via een verhalende en vervreemdende context op de scheve verwachtingen voor jongens en meisjes en de grote prestatiedruk die tegenwoordig op kinderen wordt gelegd. Begin maart 2022 gaat de voorstelling in première in het Chassé Theater in Breda.


het zuid land wordt bevolkt door door Jorg van den Kieboom (1990) en Hidde Brouwers (1993). Beiden studeerden in 2014 af aan de Fontys Academie voor Theater (FHK) - Jorg cum laude en met de Jacques de Leeuw Prijs. Beiden werken sindsdien als theaterdocent en theatermaker bij o.a. Nieuwe Veste, Podium Bloos en Factorium. In hun samenwerking voor het zuid land onderzoeken ze de werking van filmische technieken in het theater en de betekenis van het kind in de volwassen samenleving. Eerder maakten ze met veel succes reindier:


"Misschien wel de grootste troef van de voorstelling is het spel van de dertienjarige (!) Lucas Siljée. Trefzeker, beheerst en met een uitmuntende tekstbehandeling geeft hij de relatief complexe monoloog prachtig vorm. Dat vraagt niet alleen om lef maar vooral vakmanschap.’’ (Theaterkrant)


zie ook www.hetzuidland.nl


Meer plannen & projecten