X Y WE

Marleen Hendrickx studeert af aan de Toneelschool in Amsterdam met een solo waarin ze reflecteert op haar interseksualiteit. Het is een indringende mengeling van beeld, geluid en beweging.

X Y I beleefde kort voor de zomervakantie van 2020 een besloten première op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Dit najaar gaat Marleen de voorstelling verder ontwikkelen, als afstudeerproject aan de verkorte opleiding voor theaterdocent. Haar project bestaat uit drie verschillende onderdelen: X Y I, X Y WE en F Y I.


In het tweede onderdeel, X Y WE, gepland in 2020-2021, gaat Marleen aan de slag met 6 intersekse personen, in de leeftijd van 17 tot 78 jaar, uit diverse windstreken van het land. Daarbij onderzoekt ze onder meer verschillende manieren om deze 'onopgeleide spelers' in een theatrale context hun eigen, 'waargebeurde' verhaal te laten doen.


Het derde deel heet F Y I: for your information. Dit wordt een meer expliciet educatief onderdeel; mogelijk als randprogramma bij de voorstellingen, mogelijk als een zelfstandige, 'congres'-achtige activiteit.


De foto's hier tonen fragmenten uit de solo X Y I, ze zijn gemaakt door Sjoerd Derine. 

Meer plannen & projecten