X Y WE

Het tweede deel van het afstudeerproject van Marleen Hendrickx is een voorstelling die ze maakt met andere intersekse personen die hierin hun verhaal doen.

Marleen studeert momenteel aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, ze doet daar de verkorte opleiding voor theaterdocent. Haar afstudeerproject bestaat uit drie verschillende onderdelen: X Y I, X Y WE en F Y I.


X Y I is een theatersolo van Marleen waarin ze reflecteert op haar eigen interseksualiteit. In het tweede onderdeel, X Y WE, gepland in 2020-2021, gaat Marleen aan de slag met 6 intersekse personen, in de leeftijd van 17 tot 78 jaar, uit diverse windstreken van het land. Daarbij onderzoekt ze onder meer verschillende manieren om deze 'onopgeleide spelers' in een theatrale context hun eigen, 'waargebeurde' verhaal te laten doen.


Het derde deel heet F Y I: for your information. Dit wordt een meer expliciet educatief onderdeel; mogelijk als randprogramma bij de voorstellingen, mogelijk als een zelfstandige, 'congres'-achtige activiteit.

Meer plannen & projecten